
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 2 kuřecí špalíčky
- 4 malé lžičky pikantní francouzské hořčice
- 2 dcl piva
- 1 čerstvá paprika
- 1 rajče
- 4 žampiony
- rozmarýn
- bazalka
- bílý pepř
- sůl
- drcený kmín
- tuk na smažení
Postup přípravy receptu
-
Špalíčky potřeme po obou stranách hořčicí a necháme odležet. Zatím si nakrájím na kousky papriku, rajče, žampiony, nasekáme bylinky.
-
V rendlíku rozpálíme tuk a nejprve opečeme polovinu nakrájené papriky, přidáme špalíčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme polovinou množství piva a dusíme.
-
Asi po 10 minutách přidáme zbytek papriky a rajčata, přidáme bylinky, žampiony. Okořeníme a dodusíme do měkka (cca 15 minut).
Poznámka od kuchařky
Ty hořčice na obrázku jsem si koupila v Hrádku nad Nisou v jednom malém krámku. Ráda v cizích městech i vesničkách okukuju zboží v potravinách a pak jdu na výlet s ještě těžším batohem, ež jsem původně přijela :-))
Kuchařka: spagetka