Pikantní kuřecí na hořčici s paprikou a rajským

61
- reklama -

Suroviny
1 porce

2 kuřecí špalíčky
4 malé lžičky pikantní francouzské hořčice
2 dcl piva
1 čerstvá paprika
1 rajče
4 žampiony
rozmarýn
bazalka
bílý pepř
sůl
drcený kmín
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Špalíčky potřeme po obou stranách hořčicí a necháme odležet. Zatím si nakrájím na kousky papriku, rajče, žampiony, nasekáme bylinky.

  2. V rendlíku rozpálíme tuk a nejprve opečeme polovinu nakrájené papriky, přidáme špalíčky a opečeme ze všech stran. Podlijeme polovinou množství piva a dusíme.

  3. Asi po 10 minutách přidáme zbytek papriky a rajčata, přidáme bylinky, žampiony. Okořeníme a dodusíme do měkka (cca 15 minut).

Poznámka od kuchařky

Ty hořčice na obrázku jsem si koupila v Hrádku nad Nisou v jednom malém krámku. Ráda v cizích městech i vesničkách okukuju zboží v potravinách a pak jdu na výlet s ještě těžším batohem, ež jsem původně přijela :-))