Houbová tresť

54
- reklama -

Suroviny
záleží na množství

zbytky hub (nevzhledné houby, odřezky apod.)
sůl
kmín drcený

Postup přípravy receptu

  1. Tyto zbytky nakrájíme na drobné kousíčky, vložíme do kastrolu, mírně osolíme (můžeme přidat i kmín) a podlijeme malinko vodou. Dusíme asi 20 min., během dušení sbíráme pěnu ze šťávy a dáváme stranou do hrnku. Rozdušené houby propasírujeme nebo rozmixujeme.

  2. Do směsi nalejeme zpět onu pěnu a produsíme na konzistenci sirupu (rosolu apod.).

  3. Směs dáme do malých skleniček a sterilizujeme ve vodní lázni 40 minut na 90°C. Použití – jako houbové koření do omáček, polévek apod.

Poznámka od kuchařky

Výborné využití všech odřezků nebo zbytků, které je ale škoda vyhodit.