Čokoládový pudink podle Daisy

46
- reklama -

Suroviny
Pro 4 osoby

2 lžíce želatiny
100 g mléčné čokolády nebo hořké čokolády
1 lžíce kakaa
1/2 l mléka
2 vejce
1 lžíce cukru
8-9 lžic šlehačky
50 g mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu namočíme na 10 minut do 1 dl studené vody.

  2. Čokoládu nalámeme na malé kousky a ty dáme do kastrolku společně s jednou až dvěma lžícemi horké vody.

  3. Na mírném ohni necháme za stálého míchání rozehřát.

  4. K čokoládě přimícháme kakao a mléko a přivedeme celou směs do varu. Nesmíme zapomenout míchat. Kastrol odstavíme.

  5. Rozpuštěnou želatinu vyndáme z vody a hned ji vmícháme do horké čokoládové směsi, až se docela rozpustí.

  6. Rozklepneme vajíčka, žloutky utřeme s cukrem a přidáme do čokoládové hmoty.

  7. Z bílků si ušleháme sníh a pak ušleháme i smetanu.

  8. Když čokoládová hmota trochu vychladne, opatrně do ní vmíchame nejprve sníh a potom šlehačku.

  9. Pudink necháme ztuhnout v ledničce. Nakonec ho posypeme sekanými mandlemi.

Poznámka od kuchařky

Dobrotka pro děti.