![Chumus – pomazánka z cizrny_5ffcd3046c628.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/chumus-pomazanka-z-cizrny_5ffcd3045a183.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- Suchá cizrna
- Tahini – rozemletá sezamová zrníčka
- Česnek
- Šťáva z citronu
- Cukr
- Petrželová nať – nasekaná najemno
- (Na každých 150 g cizrny potřebujeme asi 100 g tahini)
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme do vody a necháme přes noc stát.
-
Druhý den vylijeme vodu a cizrnu dobře propláchneme, abychom odstranili případný nepříjemný zápach. Cizrnu uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
-
Rozmixujeme cizrnu, přidáme tahini, citronovou šťávu, špetku cukru, nasekané listy petržele a rozmačkaný česnek. v případě potřeby ředíme vodou, ve které jsme vařili cizrnu.
Poznámka od kuchařky
Záměrně neuvádím přesné dávkování, protože vše závisí na množství cizrny a tahini.
Výborné je podávat spolu s pitou, vejcem natvrdo a čerstvou syrovou cibulí.
A nebo chumusem – pomazánkou naplnit pitu a dovnitř přidat vejce a cibuli.
Kuchařka: paajus