Chumus – pomazánka z cizrny

45
- reklama -

Suroviny

Suchá cizrna
Tahini – rozemletá sezamová zrníčka
Česnek
Šťáva z citronu
Cukr
Petrželová nať – nasekaná najemno
(Na každých 150 g cizrny potřebujeme asi 100 g tahini)

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu namočíme do vody a necháme přes noc stát.


    Zobrazit celý recept

  2. Druhý den vylijeme vodu a cizrnu dobře propláchneme, abychom odstranili případný nepříjemný zápach. Cizrnu uvaříme doměkka a necháme vychladnout.

  3. Rozmixujeme cizrnu, přidáme tahini, citronovou šťávu, špetku cukru, nasekané listy petržele a rozmačkaný česnek. v případě potřeby ředíme vodou, ve které jsme vařili cizrnu.

Poznámka od kuchařky

Záměrně neuvádím přesné dávkování, protože vše závisí na množství cizrny a tahini.

Výborné je podávat spolu s pitou, vejcem natvrdo a čerstvou syrovou cibulí.

A nebo chumusem – pomazánkou naplnit pitu a dovnitř přidat vejce a cibuli.