Drůbeží salát Favorit

52
- reklama -

Suroviny

maso z 1 vařeného kuřete
menší vařený květák
citronová šťáva
muškátový květ
kari koření
1 lžíce plnotučné hořčice
2 cibule
2 kyselé okurky
2 rajčata
sterilovaný celer
1-2 lžíce strouhaného křenu
trochu majonézy
petrželová nať
celerová nať

Postup přípravy receptu

  1. Vychladlé a vykostěné maso bez kůže nakrájíme na malé kousky a zakápneme citr.šťávou.


    Zobrazit celý recept

  2. Vařený květák v míse rozmačkáme vidličkou.

  3. Ochutíme muškátovým květem, kari kořením a lžící plnotučné hořčice.

  4. Přidáme drůbeží maso, najemno nakrájené cibule, 2 kyselé okurky, 2 rajčata a sterilovaný celer. Vše promícháme s 1-2 lžíce stouhaného křenu.

  5. Nakonec vmícháme trochu majonézy s drobně nakrájenou petrželovou a celerovou natí. Podáváme vychlazené.