Čočka s rajským protlakem

72
- reklama -

Suroviny

160 g čočky
2 bobkové listy
špetka tymiánu
50 g slaniny
1 malá cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce rajského protlaku
sůl
1 kostka cukru
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Při vaření čočky v tlakovém hrnci přidáme bobkové listy a tymián.


    Zobrazit celý recept

  2. Na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a zpěníme na ní na drobno nakrájenou cibuli a rozdrcený nebo utřený česnek.

  3. Pak přidáme vařenou čočku a vybereme z ní bobkové listy. Ochutíme solí a cukrem, vmícháme rajský protlak a prohřejeme.

  4. Můžeme poprášit trochou mouky a dobrým povařením zahustit.
    K tomu sázená vejce a třeba i krajíček černého chleba.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – výstřižek z časopisu Vlasta