- reklama -
Suroviny
- 160 g čočky
- 2 bobkové listy
- špetka tymiánu
- 50 g slaniny
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce rajského protlaku
- sůl
- 1 kostka cukru
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Při vaření čočky v tlakovém hrnci přidáme bobkové listy a tymián.
-
Na pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a zpěníme na ní na drobno nakrájenou cibuli a rozdrcený nebo utřený česnek.
-
Pak přidáme vařenou čočku a vybereme z ní bobkové listy. Ochutíme solí a cukrem, vmícháme rajský protlak a prohřejeme.
-
Můžeme poprášit trochou mouky a dobrým povařením zahustit.
K tomu sázená vejce a třeba i krajíček černého chleba.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – výstřižek z časopisu Vlasta
Kuchařka: HankaPu