Cuketové závitky s brynzou

32
- reklama -

Suroviny

mladá svěží cuketa
120 g brynzy
asi 50 ml sladké smetany
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme, osušíme, seřízneme konce u stopky a nakrájíme jí podélně na tenké plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. Plátky stočíme do závitků a sepneme párátkem.

  3. Brynzu promícháme s větším množstvím nasekané pažitky a se smetanou, kterou přidáváme velmi opatrně, abychom neměli náplň příliš řídkou a nevytékala nám.

  4. Závitky naplníme brynzou za pomocí dvou lžiček (občas jí musíme pomoct a něčím tenkým jí zatlačit dospodu závitku).

  5. Vršky závitků ještě posypeme zbylou pažitkou. Podáváme s rozpečenými bagetami, topinkami nebo opečenými toasty.

Poznámka od kuchařky

Výborné a osvěžující lehké jídlo pro milovníky brynzy a mladých cuket. Pokud není cuketa příliš velká, tak plátky lze dobře krájet škrabkou předvedenou na fotu (musí se na ní přitlačit, aby nebyly plátky příliš tenké).

Zdroj: časopis Levné recepty (trochu jsem si upravila postup)