
- reklama -
Suroviny
    
- 350 g brokolice
- 4 kuřecí prsa
- 1 lžička vegety
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule
- 200 g žampionů
- 120 g plesnivého sýra
- 2 lžíce zakysané smetany
- 200 ml sladké smetany na vaření
- sůl
- mleté černé koření
Postup přípravy receptu
- 
Brokolicu rozdelíme na ružičky a do 3/4 ju uvaríme v osolenej vode. Brokolica musí byť chrumkavá. 
- 
Kuracie prsia narežeme na rezance, okoreníme ho čiernym korením, vegetou, prelisovaným cesnakom, sójovou omáčkou a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky. 
- 
V panvici na oleji orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme mäso a opekáme 15 minút. 
- 
Potom pridáme šampiňóny narezané na plátky, brokolicu, na kúsky narezaný syr, kyslú smotanu a smotanu na varenie. Krátko povaríme, kým sa syr neroztaví. 
- 
Podávame s ryžou alebo cestovinami. Na tanieri posypeme posekanou pažitkou alebo petržlenovou vňaťou. Vhodnou prílohou je paradajkový šalát. 
            Kuchařka: tejaja
        
