![Závitky z panenky ve slaninovém župánku_5ffccdf93e05b.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/zavitky-z-panenky-ve-slaninovem-zupanku_5ffccdf92d3df.jpeg)
Suroviny
4 porce
- 400-600 g vepřové panenky
- 4 porce brambor (co nejmenší velikosti)
- 200 g tenkých plátků anglické slaniny
- zelené fazolky překrájené na poloviny
- mletá sladká paprika
- granulovaný česnek
- 1 palička česneku
- olivový olej
- čerstvá bazalka
- pepř
- sůl
- párátka
Postup přípravy receptu
-
Panenku odblaníme a podélným řezem z ní vytvoříme plát jako na roládu.
-
Osolíme, opepříme, posypeme paprikou a granulovaným česnekem a lehce potřenme olivovým olejem.
-
Po vlákně odřezáváme proužky 2-3 cm široké. Ty položíme na plátky slaniny, doprostřed masa poklademe asi 3 kusy fazolek, zavineme a propíchneme párátkem.
-
Závitky klademe do pekáčku, vytřeného olivovým olejem a volná místa vyplníme bramborami (větší je lépe předem povařit, malé se za půl hodiny žáru upečou).
-
Česnek rozebereme na jednotlivé stroužky, ale neloupeme. Stroužky poházíme do volných místeček na plechu. Přidáme lístky čerstvé bazalky, vše posprejujeme nebo pocákáme olivovým olejem, posolíme a vložíme do trouby, rozpálené na 250°C.
-
Pečeme 30-35 minut.
-
Při konzumaci vymačkáváme obsah pečeného česneku na brambory.