
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehenní řízky
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky sušeného oregana
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička černého pepře
- sůl
- dřevěné špejle s hrotem – předem namočené
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na podélné, co nejdelší proužky, osolíme, opepříme a promícháme s plátky česneku a olivovým olejem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
-
Naložené maso napichujeme na špejle tak, že každý proužek propíchneme na konci, obtočíme kolem špejle, opět propíchneme, obtočíme atd. Stáhneme na spodní část špejle, proložíme česnekem a pokračujeme, dokud není špíz plný.
-
Špízy naskládáme do pekáčku, potřeme zbylým olejem a česnekem a pečeme v maximálně rozpálené troubě 30 minut.
Po deseti minutách špízy obracíme.
Kuchařka: Eliza









