
- reklama -
Suroviny
8 porcí
- 3-4 Hermelíny
- 3 červené cibule
- 3 feferonky
- 1 čajová lžička mleté sladké papriky
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 8 kuliček barevného pepře
- 5 stroužků česneku na plátky
- slunečnicový olej
- sůl
- kmín
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny příčně překrojíme na 4 měsíčky a obalíme ve směsi sladké papriky, soli, kmínu.
-
Na dno sklenice dáme koření a část cibule a česneku. Klademe měsíčky sýru a prokládáme zbytkem cibule a česneku na plátky. Zalijeme olejem a sklenici několikráte obrátíme dnem vzhůru. Necháme odležet, dokud to vydržíme a poté zbaštíme. Použitý olej je vhodný k usmažení topinek a nebo opečení brambor.
Kuchař: Colombo65