Stehno na šalvěji, olivách a sušených rajčatech

45
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí stehna
1 svazeček šalvěje
100 g černých oliv
6-8 sušených rajčat v oleji
4 stroužky česneku
1 svazek zelené cibulky
olivový olej
máslo
pepř
sůl
1-2 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a obložíme šalvějovými lístky.


    Zobrazit celý recept

  2. Necháme marinovat, nejlépe přes noc.

  3. V pánvi rozpálíme máslo (nejlépe přepuštěné) a pár kapkami olivového oleje a maso na něm zprudka opékáme ze všech stran dohněda.

  4. Ponecháme ho v pánvi.

  5. Do výpeku vhodíme plátky česneku, chvilku restujeme, zasypeme moukou, dobře promícháme, necháme probublat a zalijeme vodou nebo vývarem.

  6. Přidáme proužky sušených rajčat, olivy a dusíme na mírné teplotě pod pokličkou doměkka.

  7. Podle potřeby podléváme malým množstvím vody.

  8. Na závěr přidáme nakrájenou zelenou cibulku a dochutíme solí a pepřem.