
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí stehna
- 1 svazeček šalvěje
- 100 g černých oliv
- 6-8 sušených rajčat v oleji
- 4 stroužky česneku
- 1 svazek zelené cibulky
- olivový olej
- máslo
- pepř
- sůl
- 1-2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme, potřeme olivovým olejem a obložíme šalvějovými lístky.
-
Necháme marinovat, nejlépe přes noc.
-
V pánvi rozpálíme máslo (nejlépe přepuštěné) a pár kapkami olivového oleje a maso na něm zprudka opékáme ze všech stran dohněda.
-
Ponecháme ho v pánvi.
-
Do výpeku vhodíme plátky česneku, chvilku restujeme, zasypeme moukou, dobře promícháme, necháme probublat a zalijeme vodou nebo vývarem.
-
Přidáme proužky sušených rajčat, olivy a dusíme na mírné teplotě pod pokličkou doměkka.
-
Podle potřeby podléváme malým množstvím vody.
-
Na závěr přidáme nakrájenou zelenou cibulku a dochutíme solí a pepřem.
Kuchařka: Eliza