
Suroviny
cca 4
- 600 g krůtího stehna
- 1 sáček koření na fajitas ( k dostání v Lidlu, v super/hypermarketech, můžeme si připravit i sami, pokud by byl zájem, uvedu postup)
- 1 konzerva červených fazolí sterilovanych
- 100 g slaniny
- 350 g mražené kukuřice
- 1 PL másla
- mexická salsa Taco (k dostání v Lidlu, v super-, hypermarketech, můžeme si připravit i sami, pokud by byl zájem, uvedu postup)
- ledový salát
- 2 rajčata
- kysaná smetana
- papričky jalapeňos dle chuti
- 6 ks pšeničné tortilly (mohou být i pravé kukuřičné, ty ale nelze koupit, musíme si je udělat sami, pokud bude zájem, uvedu postup)
- 2 PL oleje
- sůl
- bílý pepř
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso odblaníme a očistíme, nakrájíme na malé nudličky. Odložíme stranou.
-
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, roztopíme a na slaninu vložíme konzervu fazolí. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, až se nálev zredukuje a zhoustne. Opatrně přisolíme. Na másle zahřejeme kukuřici, ohřejeme a lehce osolíme.
-
Ledový salát nakrájíme nebo natrháme na kousky, rajčata na půl kolečka. Fazole, kukuřici, salát, rajčata, kysanou smetanu, salsu dáme do mističek, stejně jako jalapeňos.
-
Na oleji osmažíme zprudka maso, přidáme koření fajitas rozmíchané ve 100 ml vody, dusíme doměkka.
-
Mezitím připravíme stůl, nanosíme všechny mističky a v mikrovlnce, v troubě, na pánvi (dle možností), ale v každém případě zabalené v utěrce ohřejeme tortilly. V utěrce dáme na stůl, maso do misky.
-
Tortillu dáme na talíř a na ní si dá každý, co je mu libo: salát, rajčata, maso, fazole, kukuřici, omáčku dle chuti, podle toho jak moc má rád pálivé zasype jalapeňos, osvěží kysanou smetanou. Zarolujeme a jíme.
Poznámka od kuchařky
Uveřejněno na přání Magdalenky :))