- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí stehýnka
- 6 brambor
- 1/5 červené papriky
- 10 cm pórku
- tymián
- sádlo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Remosku silně vymažem sádlem. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme do misky a přidáme na kostičky nakrájenou papriku a pórek na proužky. Osolíme, promícháme a rozložíme na dno remosky. Přidáme k nim tymián. Na brambory dáme omytá, osolená stehýnka, na každé stehýnko dáme tymián a sádlo. Opepříme a dáme péci.
-
Po půl hodině brambory promícháme a stehýnka potřeme výpekem. Ještě po půl hodině opakujeme, pak už ne, aby stehýnka byla křupavá. Pečeme asi 1 a 3/4 hod do zlatova. Můžeme péct i v troubě a dát toho více podle potřeby.
Kuchařka: Jaromira18