Květákovo-kedlubnový krém se šunkou a smaženou mrkvičkou

68
- reklama -

Suroviny
4 porce

1/2 hlávky květáku
1 velká kedlubna
1,25 l zeleninového bujónu nebo vývaru
100 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla
1 menší mrkev
100-150 g šunky vcelku
cibulová nať
pažitka na posyp
čerstvě strouhaný muškátový oříšek
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Květák a kedlubnu nakrájíme na malé kousky a asi 10 minut povaříme v zeleninovém vývaru. Rozmixujeme na hladký krém, ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a povolíme šlehačkou.

  2. Mrkev nakrájíme na velmi malé kostičky (cca 3 mm x 3 mm – ale pravítko si brát nemusíme 🙂 ) a osmažíme ji na másle dokřupava (3-4 minuty).

  3. Vmícháme do horké polévky spolu se šunkou, nakrájenou na proužky. Při podávání sypeme polévku cibulkou a pažitkou, které doladí její finální chuť.