
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 3 kuřecí stehna
- Marináda:
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky tandoori masala
- 1 lžička tandoori india
- 1 lžička soli
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2-3 stroužky česneku
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 bílý jogurt 5%
Postup přípravy receptu
-
Stehna vykostíme, ale kůži ponecháme a překrojíme na poloviny. Můžeme stehna pouze rozříznout a kosti nechat, ale já mám raději vykostěné maso. V uzavíratelné misce promícháme marinádu a všechny kousky masa dobře obalíme, necháme uzavřené marinovat v chladu do druhého dne.
-
Předem zapneme troubu na 170-180°C.
Maso i s marinádou přendáme do pekáčku nebo nádoby s víkem, určené do trouby, a dáme přikryté péct 40 minut. Pak sundáme poklici, zvýšíme teplotu na 220°C a dopečeme asi 15 -20 minut.
Podáváme s rýží, podlité voňavým výpekem a doplníme salátem podle chuti.
Kuchařka: Marie Svarcova









