Brněnští utopenci z Prýglu

113
- reklama -

Suroviny
nevím dle chuti a hladu

12 špekáčků ale se špekem–náhražka je nepřípustná
3 červené cibule
3 bíle cibule
3 feferonky
1 polévková lžice sladkého kečupu
1 polévková lžice dijonské hořčice
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
15 kuliček pepře čtyř barev
5 stroužků česneku na plátky
3 dcl octa

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme, naklademe do sklenice prokládané cibulí. Do hrnce si dále litr vody , ocet, feferonky, bobkový list, nové koření, barevný pepř, česnek a povaříme cca 10 minut a necháme vychladnout.

  2. Poté přidáme kečup, hořčici a zamícháme. Nalejeme do sklenice na špekáčky. Necháme odležet dokud to vydržíme a poté baštíme.

Poznámka od kuchařky

Vysvětlivka: Prýgl = Brněnská přehrada