
- reklama -
Suroviny
nevím dle chuti a hladu
- 12 špekáčků ale se špekem–náhražka je nepřípustná
- 3 červené cibule
- 3 bíle cibule
- 3 feferonky
- 1 polévková lžice sladkého kečupu
- 1 polévková lžice dijonské hořčice
- 4 bobkové listy
- 8 kuliček nového koření
- 15 kuliček pepře čtyř barev
- 5 stroužků česneku na plátky
- 3 dcl octa
Postup přípravy receptu
-
Špekáčky oloupeme a podélně rozřízneme, naklademe do sklenice prokládané cibulí. Do hrnce si dále litr vody , ocet, feferonky, bobkový list, nové koření, barevný pepř, česnek a povaříme cca 10 minut a necháme vychladnout.
-
Poté přidáme kečup, hořčici a zamícháme. Nalejeme do sklenice na špekáčky. Necháme odležet dokud to vydržíme a poté baštíme.
Poznámka od kuchařky
Vysvětlivka: Prýgl = Brněnská přehrada
Kuchař: Colombo65