Křupavé zeleninové závitky

70
- reklama -

Suroviny
4 porce

12 ks rýžového papíru
12 ks větších listů zelí
1/2 malé hlávky květáku
1 kedlubna
1 mrkev
1 pórek (bílá část)
2 žloutky
2-3 stroužky česneku
kurkuma
špetka chilli
muškátový oříšek
sójová omáčka
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Zelné listy spaříme a necháme vychladnout. Všechnu zeleninu nakrájíme na velmi drobné kousky a povaříme v osolené vodě na skus. Přidáváme ji podle doby varu, začneme mrkví, kedlubnou a květákem, po chvíli přidáme pórek. Scedíme a necháme vychladnout.

  2. Studenou zeleninu promícháme se žloutky a ochutíme česnekem a kořením. Osolíme o něco víc, než jsme zvyklí.

  3. Rýžový papír namočíme do vlažné vody, hned přendáme na suchou podložku (např. kuchyňské prkénko), počkáme, až změkne (za několik vteřin bude jako silný igelit a bude se stejně „chovat“), položíme na něj zelný list, vrchovatou lžíci zeleninové směsi a zavineme. Tímto způsobem vytvoříme jedem po druhém všechny závitky a smažíme je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje do zlatohněda.