
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 12 ks rýžového papíru
- 12 ks větších listů zelí
- 1/2 malé hlávky květáku
- 1 kedlubna
- 1 mrkev
- 1 pórek (bílá část)
- 2 žloutky
- 2-3 stroužky česneku
- kurkuma
- špetka chilli
- muškátový oříšek
- sójová omáčka
- sůl
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Zelné listy spaříme a necháme vychladnout. Všechnu zeleninu nakrájíme na velmi drobné kousky a povaříme v osolené vodě na skus. Přidáváme ji podle doby varu, začneme mrkví, kedlubnou a květákem, po chvíli přidáme pórek. Scedíme a necháme vychladnout.
-
Studenou zeleninu promícháme se žloutky a ochutíme česnekem a kořením. Osolíme o něco víc, než jsme zvyklí.
-
Rýžový papír namočíme do vlažné vody, hned přendáme na suchou podložku (např. kuchyňské prkénko), počkáme, až změkne (za několik vteřin bude jako silný igelit a bude se stejně „chovat“), položíme na něj zelný list, vrchovatou lžíci zeleninové směsi a zavineme. Tímto způsobem vytvoříme jedem po druhém všechny závitky a smažíme je ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje do zlatohněda.
Kuchařka: Eliza