Plněná sekaná z bůčku

36
- reklama -

Suroviny

1,20 kg vepřového boku (raděj prorostlý)
10 dkg solamylu
1 šlehačka
plnotučnou hořčici
alobal
sůl
pepř
tuk (na potřítí alobalu)
Náplň:
5 ks vajíček
uzenina (klobásku, párek atd.)
kysele okurky
červenou papriku

Postup přípravy receptu

  1. Pomletý bůček osolíme, smícháme se šlehačkou a zahustíme solamylem.


    Zobrazit celý recept

  2. Na půlku masa klademe náplň,pak důkladně přikryjeme druhou půlkou připraveného masa a potřeme hořčicí.

  3. Alobal potřeme tukem,zabalíme do něj sekanou a dáme péct.

  4. Podlévám vodou, peču hodinu zabalené a další půl hodinu odkryté,aby byla sekaná pěkně zlatavá.

    Výborná je po studenu s chlebem.

Poznámka od kuchařky

Vajíčka do náplně usmažím na másle.