![Fazolkovo – smetanová polévka_5ffcc76b3a775.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/fazolkovo-smetanova-polevka_5ffcc76b2bcc8.jpeg)
- reklama -
Suroviny
6 porcí
- čerstvé zelené fazolky (mražené)
- tavený sýr se žampiony
- tavený sýr se šunkou
- 1 rajče
- 1 kedlubna
- 1 cibule
- masox
- šálek smetany
- máslo
- 2 lžíce mouky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si na másle osmažíme pokrájenou cibuli, na ní si uděláme jíšku, přidáme pokrájené fazolové lusky, na proužky nakrájenou kedlubnu a osmažíme.
-
Zalijeme vývarem, promícháme, přidáme rajče na kousky a sýry na kousky, vaříme.
-
Pak už jen dosolíme, zalijeme smetanou s moukou a dáme petrželku, nebo pažitku.
Poznámka od kuchařky
Improvizace, kterou jsem dělala pro úspěch podruhé a jde to i se zakysanou smetanou.
Kuchařka: Bibinka