
Suroviny
    
- 5 velkých rajčat
- (nebo konzerva loupaných)
- 1 menší cibule
- 100 g kabanosu (nemusí být)
- 2-3 stroužky česneku
- 1 plná lžíce čerstvé bazalky
- (nebo lžička sušené)
- 1 lžíce olivového oleje nebo jiného
- těstoviny
- cukr dle potřeby
- voda a sůl na uvaření
- těstovin
Postup přípravy receptu
- 
Těstoviny uvaříme dle návodu – my měli Penne – a uchováváme je v teple. 
- 
Rajčata na špičce nakrojíme do kříže, zalijeme vroucí vodou a asi po minutce je slijeme. Rajčata oloupeme a slupky vyhodíme. 
- 
Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme hodně drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak vložíme na proužky nakrájený kabanos, na plátky na krájený česnek, vše restujeme, (cibule musí zůstat sklovitá), přidáme oloupaná a na kousky nakrájená rajčata (zbavená „bubáků“), osolíme a za občasného míchání necháme svařit do zhoustnutí, (až za vařečkou zůstává „cestička“). 
- 
Poté do směsi vložíme nakrájenou bazalku, dle potřeby dosolíme, případně lehce dosladíme a přidáme uvařené těstoviny. Vše opatrně promícháme a ihned podáváme. Na vrchu můžeme posypat strouhaným sýrem. 
Poznámka od kuchařky
Je to poměrně rychlé a velmi dobré jídlo, které právě teď, když je na zahradě tolik rajčat, rádi se synem vaříme. Chutná nám dospělým i dětem a vždy se s ním pěkně nacpeme ;-).
Není to žádné extra jídlo na ingredience, ale je moc chutné :-p.
 
            