Skoro sekaná z hub

73
- reklama -

Suroviny
3-4 porcí

300 g mletého masa
400 g hub
2 vejce
2-3 rohlíky
větší cibule
trochu mléka
4 stroužky česneku
mletý kmín
česneková pasta
trochu sladké papriky
pepř
majoránka
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Pečivo nakrájíme na kostičky a rozumně namočíme mlékem. Do dobře rozmíchané hmoty vyklepneme 2 celá vejce. Přidáme trochu sladké papriky, trochu pepře a trochu česnekové pasty.

  2. Přidáme asi lžičku majoránky a trochu drceného kmínu. Nadrobno nakrájenou cibulku orestujeme do sklovata na sádle a na ni přidáme nadrobno nakrájené houby. Restujeme do vysmažení tekutiny a necháme téměř vychladnout.

  3. Do vlažné houbové hmoty vmícháme mleté maso a dobře promísíme. Smícháme namočené rohlíky s vajíčkem s houbovo masovou hmotou a dobře promísíme.

  4. Dosolíme česnekovou pastou a přidáme trochu další majoránky. Je-li hmota řídká, zahustíme strouhankou.

  5. Vymažeme sádlem pečící nádobu, do které vytvarujeme hmotu. Navrch dáme pár kousků sádla, trochu podlijeme a dáme přikryté péci do trouby na 200°C.

  6. Po asi 20 minutách přikrytí sundáme a dopečeme kůrčičku. Nepotřebuje to moc. Syrové je pouze mleté maso. Trochu poléváme.

Poznámka od kuchařky

Skoro sekaná je sice z hub, ale chuť hub není moc výrazná. Na sekanou vybírám tužší houby nebo nožičky z hub.