
Suroviny
- 6 vajec
- 200 g cukr moučka
- 200 g másla
- 3,5 dl mléka
- 500 g polohrubé mouky
- 1 kypřící prášek
- 1 lžička sody bikarbony
- 1 lžíce moučkového cukru
- Náplň:
- 400 g mletého máku
- 3 dl vařicího mléka
- 200 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Žloutky s cukrem a máslem vyšleháme do pěny, přidáme mléko, mouku s kypřícím práškem a sodu bikarbonu. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný větší plech a upečeme.
-
Připravíme si náplň tak, že mák zalijeme vařicím mlékem, promícháme a necháme vychladnout. Pak přidáme cukr a důkladně promícháme.
-
Náplň rovnoměrně rozetřeme na těsto, dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 min na 170°C.
-
Bílky rozmícháme se lžící cukru moučka, nad parou vyšleháme tuhý sníh a potřeme jím vychladlý koláč.
Poznámka od kuchařky
Děvčata, tento recept jsem ještě nedělala, ale chtěla jsem se s Vámi o něj podělit. Mák mi moc chutná, ale z tohoto receptu moc moudra nejsem 🙁 S tím pečením, tak pokud byste měl někdo odvahu a chuť zkuste, já to určitě brzo zkusím taky a dám vědět 🙂









