Grilované kuře

74
- reklama -

Suroviny

Chlazené kuře váhově nejlépe kolem 1,3 kg
grilovací koření
nádivka podle chuti v receptu jsme použili:
nať celeru
libečku
paprikový lusk
česnek
anglickou slaninu
čirůvka fialová
cca 1 dcl piva
řádný základ pro grilování vytvoříme z bukového a dubového dřeva

Postup přípravy receptu

  1. Kuře opláchneme, osušíme, zevnitř okořeníme grilovacím kořením a postupně vkládáme nádivku.


    Zobrazit celý recept

  2. Po naplnění otvor sešijeme, kuře posypeme grilovacím kořením a napíchneme na gril.

  3. Grilujeme 1,5 – 2 hodiny.

  4. Ve finále kuřátko „osprchujeme“ pivem, abychom docílili té správné kůrčičky. Podáváme s pečivem.

Poznámka od kuchařky

Na závěr grilovací sezóny měl švagr skvělý nápad, ugrilovat kuře a výsledek zde vkládám.

Grilování bylo provázeno technickými problémy, kdy první hnací motorek „klekl“ po 10 minutách, druhý se nerozběhl vůbec. Podařilo se nám z obou motorků složit jeden funkční a ten vydržel 40 minut. Zbytek jsme dotočili ručně, tak jako před třiceti léty.

P.S. Skvělá nádivka je nať petrželky a libečku.