- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- koření na gyros
- 6-8 mrkví
- 400 g zelených fazolových lusků
- 2-3 lžíce másla
- 4-5 stroužků česneku
- 1 bylinková kostka
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml smetany ke šlehání
- olivový olej
- sůl
- případně mléko na povolení
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme a rozkrájíme na dlouhé proužky asi 1 cm široké.
-
Posypeme kořením na gyros, trochu dosolíme, pokapeme olivovým olejem, vše pomocí prstů důkladně vetřeme do masa a necháme odležet.
-
V kastrole rozehřejeme máslo a minutu na něm osmahneme nasekaný česnek (jeden stroužek si ponecháme na závěrečné dochucení).
-
Přidáme mrkev nakrájenou na užší špalíčky a pokrájené fazolky, bylinkovou kostku, posolíme a necháme asi 5 minut dusit.
-
Poté zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme smetanou. Dochutíme zbylým česnekem a solí. Hustotu můžeme případně naředit mlékem.
-
V době, kdy se zelenina dusí, rozpálíme olivový olej a kousky masa na něm zprudka opečeme ze všech stran (cca 8 minut).
-
Maso servírujeme pokladené na smetanové zelenince.
Kuchařka: Eliza