- reklama -
Suroviny
4 porce
- 2 lilky
- 300 ml smetany na vaření
- nejméně 6 stroužků česneku
- jíška (doma připravená nebo granulovaná)
- 4 lžíce nasekané petrželky
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Lilky nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme nejméně 30 minut vypotit.
-
Každé kolečko rozkrájíme na čtvrtiny, které spolu s jemně nasekaným česnekem osmažíme na olivovém oleji.
-
Zalijeme smetanou, zmírníme teplotu a necháme 10 minut dusit.
-
Pokrm zahustíme jíškou, dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem a podle individuální chuti případně i octovým zástřikem.
-
Do hotového vmícháme nasekanou petrželku a podáváme nejlépe se šťouchanými cibulovými brambory.
Kuchařka: Eliza