Králičí stehna s játrovými knedlíčky

72
- reklama -

Suroviny

2 králičí stehna
1 lžíce sádla
1 menší cibule
3 stroužky česneku
sůl
pepř
vejce
Vegeta
sladká paprika
majoránka
10 dkg jater nebo játrové zavářky

Postup přípravy receptu

  1. Posolené porce opečeme dozlatova na sádle. Vyjmeme je a odložíme na teplý talíř.

  2. Do výpeku dáme nahrubo nakrájenou cibuli, chvíli necháme cibulku trochu zezlátnout, přidáme na plátky pokrájený česnek a půl lžíce mleté papriky.

  3. Promícháme, vložíme maso, podlijeme vodou a maso dusíme doměkka.

  4. Játru utřeme, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce a strouhanku. Vytvoříme malé kuličky, které zaváříme přímo do šťávy z králíka, malinko zaprášíme moukou, přidáme trochu Vegety a povaříme.

    Podáváme s chlebem, rýží nebo bramborem.

Poznámka od kuchařky

Vzpomněla jsem si, že maminka někdy takto zužitkovávala játru z domácího králíka a nám to moc chutnalo. Králíčí játru jsem neměla, nahradila jsem ji kuřecí, v mém případě kupovanou játrovou zavářkou, jejíž zbytek hodlám použít do zítřejší hovězí polévky:-)