
Suroviny
- 2 králičí stehna
- 1 lžíce sádla
- 1 menší cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- vejce
- Vegeta
- sladká paprika
- majoránka
- 10 dkg jater nebo játrové zavářky
Postup přípravy receptu
-
Posolené porce opečeme dozlatova na sádle. Vyjmeme je a odložíme na teplý talíř.
-
Do výpeku dáme nahrubo nakrájenou cibuli, chvíli necháme cibulku trochu zezlátnout, přidáme na plátky pokrájený česnek a půl lžíce mleté papriky.
-
Promícháme, vložíme maso, podlijeme vodou a maso dusíme doměkka.
-
Játru utřeme, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce a strouhanku. Vytvoříme malé kuličky, které zaváříme přímo do šťávy z králíka, malinko zaprášíme moukou, přidáme trochu Vegety a povaříme.
Podáváme s chlebem, rýží nebo bramborem.
Poznámka od kuchařky
Vzpomněla jsem si, že maminka někdy takto zužitkovávala játru z domácího králíka a nám to moc chutnalo. Králíčí játru jsem neměla, nahradila jsem ji kuřecí, v mém případě kupovanou játrovou zavářkou, jejíž zbytek hodlám použít do zítřejší hovězí polévky:-)









