Sýrové pečivo s celerovou natí

77
- reklama -

Suroviny
4 večky nebo 12 bulek

400 ml vody
2 lžičky cukru
25 g droždí
70 g měkkého sádla
400 g pšeničné chlebové mouky
300 – 320 g hladké mouky
3 rovné lžičky soli
120 g strouhaného sýra
větší hrst krájené celerové natě
velká špetka sušeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Když vzejde, vmícháme ostatní suroviny a dobře propracujeme a necháme vykynout.

  2. Pak těsto přeložíme, rozdělíme na dílky a vytvarujeme bulky nebo večky. Ty už necháme vykynout na plechu. Potřeme vejcem, posypeme kmínem a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/