
- reklama -
Suroviny
- 1 balení listového těsta
- 1 měkký tvaroh
- 4 zelená jablka
- 200 g čokolády
- 4 lžíce čerstvé máty
- strouhanka
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a stejně jako čokoládu nahrubo nastrouháme. Smícháme s měkkým tvarohem a jemně sekanou mátou.
-
Listové těsto vyválíme a rozkrájíme na čtverce. Okraje srolujeme a vytvoříme jakési „koláčky“.
-
Dno posypeme strouhankou, naplníme jablečnou směsí, okraje potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě, předehřáté na 230°C asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Koláčky chutí velmi připomínají bonbóny – čokoládové peprmintky.
Recept původně pochází z www.labužník, pouze jsem ho mírně pozměnila.
Kuchařka: Eliza









