Kedlubnové zelí s hovězím masem / dietni

76
- reklama -

Suroviny
1 porce

Suroviny (pro 1 porci):
500 g okrájené kedlubny
1 čajová lžička rostlinného oleje (řepkový, olivový)
1 menší cibule
1 rovná polévková lžíce hladké mouky (8 g)
voda nebo vývar na podlévání
kmín
sůl
ocet (pro závěrečné dochucení)
cukr (pro závěrečné dochucení)
150 g libového hovězího masa (plec)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme najemno a opražíme na rostlinném oleji v teflonovém hrnci, okrájenou kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme na cibulku, přidáme sůl a kmín.

  2. Dusíme až do změknutí, průběžně podléváme vodou nebo vývarem z hovězího masa.

  3. Před koncem vaření okyselíme a mírně dosladíme jako tradiční zelí, podáváme s vařeným hovězím masem.

    V udržovacím režimu můžeme podávat s vařeným bramborem.

Poznámka od kuchařky

Druh: Recept vhodný pro redukci váhy i udržovací režim.

Hodnoty (pro 1 porci, bez přílohy):

1579 kJ

Bílkoviny: 27 g

Sacharidy: 28 g

Tuky: 15 g

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment® – http://www.komplimentinstitut.cz, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 16letých zkušeností.