Citrónová babeta

82
- reklama -

Suroviny

250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
220 g pískového cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
1 dl vody
1 dl oleje
šťáva ze 2 citrónů
kůra z 1 citrónu

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme žloutky s cukrem + vanilkovým, přidáme olej a šleháme, až se cukr rozpustí.


    Zobrazit celý recept

  2. Přidáme mouku s práškem do pečiva, vodu, olej, šťávu a kůru z citrónu.

  3. Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do ušlehané hmoty.

  4. Nalijeme do dortové či jiné formy a pečeme při 175°C cca 45 minut.

Poznámka od kuchařky

Moučník je nadýchaný a má příjemně kyselou chuť.