- reklama -
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- sůl
- mletý pepř
- hladká mouka
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce rostlinného tuku
- Náplň:
- 1 lžíce oleje
- 1 malá cibulka
- 100 g kuřecích jater
- 100 g žampionů
- sůl
- mletý pepř
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Do mírně naklepaného kuřecího masa uděláme ostrým nožem kapsu, kterou vyplníme nádivkou a uzavřeme párátky nebo jehlami. Osolíme, opepříme, poprášíme moukou a opečeme na oleji. Podlijeme vodou a podusíme doměkka. Vypečenou šťávu zjemníme tukem nebo máslem.
-
Příprava náplně: Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra a žampiony, osmahneme a krátce podusíme. Osolíme, a doplníme nakrájenou petrželkou. Podáváme s bramborovou kaší.
Kuchařka: Durisova Marie