- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g vepřové plece
- 200 ml smetany ke šlehání
- 6 stroužků česneku
- 1-2 lžíce předsmažené cibule
- 200 g mraženého listového špenátu
- jíška, granulovaná jíška nebo mouka rozmíchaná v tekutině (smetana, mléko, voda)
- olej
- pepř
- sůl
- masový vývar
Postup přípravy receptu
-
V kastrole rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme maso, které jsme nakrájeli na silné plátky, osolili a opepřili.
-
Když je maso dohněda opečené, přisypeme předsmaženou cibuli, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou (v tom případě do ní rozdrobíme masox). Přidáme česnek, čtyři stroužky pokrájené na plátky a dva stroužky prolisované nebo jemně nastrouhané. Za průběžného podlévání malým množstvím vývaru (vody) dusíme doměkka.
-
Poté přidáme kostky mraženého listového špenátu a dusíme dál, dokud se špenát nerozmrazí. Přilijeme smetanu a pokrm zahustíme jíškou, granulovanou jíškou nebo moučnou záklechtkou (tu dobře provaříme).
Kuchařka: Eliza