Vepřová plec s česnekovo-špenátovou omáčkou

56
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g vepřové plece
200 ml smetany ke šlehání
6 stroužků česneku
1-2 lžíce předsmažené cibule
200 g mraženého listového špenátu
jíška, granulovaná jíška nebo mouka rozmíchaná v tekutině (smetana, mléko, voda)
olej
pepř
sůl
masový vývar

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme maso, které jsme nakrájeli na silné plátky, osolili a opepřili.


    Zobrazit celý recept

  2. Když je maso dohněda opečené, přisypeme předsmaženou cibuli, promícháme a mírně podlijeme vývarem nebo vodou (v tom případě do ní rozdrobíme masox). Přidáme česnek, čtyři stroužky pokrájené na plátky a dva stroužky prolisované nebo jemně nastrouhané. Za průběžného podlévání malým množstvím vývaru (vody) dusíme doměkka.

  3. Poté přidáme kostky mraženého listového špenátu a dusíme dál, dokud se špenát nerozmrazí. Přilijeme smetanu a pokrm zahustíme jíškou, granulovanou jíškou nebo moučnou záklechtkou (tu dobře provaříme).