
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g mletého masa mix vepřovo-hovězí
- 2 celá vejce
- koření na mletá masa
- 1 lžička mleté papriky
- 3 stroužky česneku
- vepřová tuková blána (bránice)
- majoránka
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme se všemi surovinami a řádně propracujeme v celistvou hmotu.
-
Vytvoříme tzv. „šišku“ a obalíme vepřovou tukovou blánou.
-
Pečeme bez podlévání cca 45 minut. Podáváme s okurkou a chlebem. Sekaná je zcela bez obsaženého pečiva ( rohlíků nebo strouhanky – proto v názvu masová)
Poznámka od kuchařky
Vepřová tuková blána je výborná, jelikož Vám sekaná nepopraská, drží tvar a není potřeba se o ni během pečení starat, protože se díky bláně sama promašťuje během pečení. Já ji mám od řezníka – stačí se s ním domluvit. Je dobré si ji nařezat na potřebné kusy a před zmrazením pořádně proprat. v octové vodě.
Kuchař: Colombo65









