Masová sekaná v tukové bláně

124
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g mletého masa mix vepřovo-hovězí
2 celá vejce
koření na mletá masa
1 lžička mleté papriky
3 stroužky česneku
vepřová tuková blána (bránice)
majoránka
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se všemi surovinami a řádně propracujeme v celistvou hmotu.

  2. Vytvoříme tzv. „šišku“ a obalíme vepřovou tukovou blánou.

  3. Pečeme bez podlévání cca 45 minut. Podáváme s okurkou a chlebem. Sekaná je zcela bez obsaženého pečiva ( rohlíků nebo strouhanky – proto v názvu masová)

Poznámka od kuchařky

Vepřová tuková blána je výborná, jelikož Vám sekaná nepopraská, drží tvar a není potřeba se o ni během pečení starat, protože se díky bláně sama promašťuje během pečení. Já ji mám od řezníka – stačí se s ním domluvit. Je dobré si ji nařezat na potřebné kusy a před zmrazením pořádně proprat. v octové vodě.