Závitky z vepřového masa se zelím

98
- reklama -

Suroviny

4 plátky vepřové krkovice
1 sklenice sterilovaného zelí
1-2 nožky pikantní klobásy
150 ml bílého suchého vína
hořčice
6 kuliček jalovce
lžička mleté papriky
1 kostka drůbežího bujonu
sůl
pepř
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme hořčicí.

  2. Na každý dáme trošku okapaného zelí, kousek klobásy a zavineme.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky zprudka opečeme.

  4. Do nádoby pomalého hrnce vložíme zbytek zelí promíchaného s nakrájenou zbylou klobásou, přidáme jalovec, zalijeme vínem a troškou vody s rozpuštěným bujonem.

  5. Vložíme opečené závitky i s výpekem, v kterém jsme rozpustili papriku.

  6. Vaříme na High 3-4 hodiny.

Poznámka od kuchařky

Kdo nemá PH, může přikryté dusit v troubě.