
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky vepřové krkovice
- 1 sklenice sterilovaného zelí
- 1-2 nožky pikantní klobásy
- 150 ml bílého suchého vína
- hořčice
- 6 kuliček jalovce
- lžička mleté papriky
- 1 kostka drůbežího bujonu
- sůl
- pepř
- olej nebo sádlo
Postup přípravy receptu
-
Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a natřeme hořčicí.
-
Na každý dáme trošku okapaného zelí, kousek klobásy a zavineme.
-
Na pánvi rozehřejeme olej a závitky zprudka opečeme.
-
Do nádoby pomalého hrnce vložíme zbytek zelí promíchaného s nakrájenou zbylou klobásou, přidáme jalovec, zalijeme vínem a troškou vody s rozpuštěným bujonem.
-
Vložíme opečené závitky i s výpekem, v kterém jsme rozpustili papriku.
-
Vaříme na High 3-4 hodiny.
Poznámka od kuchařky
Kdo nemá PH, může přikryté dusit v troubě.
Kuchařka: maris