![Skotská vajíčka_5ffcbd2292530.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/skotska-vajicka_5ffcbd2284b8a.jpeg)
- reklama -
Suroviny
4 – 6 porcí
- Budeme potřebovat:
- 6 vajíček
- 500 g mletého vepřového masa
- hrst kadeřavé petržele
- koriandr
- hořčičné semínko
- strouhanku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme a spolu s rozdrceným koriandrem, hořčicí a nasekanou petrželkou dáme do mísy a důkladně zamícháme. Můžeme přidat trochu vody.
-
Na tvrdo uvařené vajíčka obalíme masovou směsí, aby byla stejnoměrně pokrytá.
-
Pak je opatrně obalíme ve strouhance.
-
Vajíčka smažíme asi 5-6 minut v oleji (doporučujeme fritovací hrnec). Tip: Vajíčka si můžete připravit den předem a uchovat v chladu.
Kuchař: Jitka a Vlastik