Polévka po vaření chlupatých knedlíků – (Psí vejkrop)

73
- reklama -

Suroviny

Zbylá voda po vaření chlupatých knedlíků i se zbytky
libeček
česnek
majoránka
kmín (nemusí být)
1 PL sádla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do vody po uvařených chlupatých knedlíků dáme prolisovaný česnek, libeček, majoránku, kmín a lžíci sádla. Dochutíme a případně zahustíme (ale zahuštění většinou není třeba) dle nás.


    Zobrazit celý recept

Poznámka od kuchařky

Ten recept (název Psí vejkrop je autentický – z oblasti Jizerek a Krkonoš) jsem si připomněla díky Mirčiným chlupatým knedlíkům, protože přesně takhle se vařej od nepaměti u nás a ta polévka byla automatickou součástí. Obrázek může přidat Mirka, pokud vodu už nevylila :-)), jinak kdokoli, jasně