- reklama -
Suroviny
4 porce
- Cca 700 g pangasia
- cca 100 g anglické slaniny vcelku
- cca 100 g tvrdého sýru
- sůl
- bílý pepř
- cca 70 g másla
- petrželová nať
- párátka
Postup přípravy receptu
-
Rybu necháme rozmrazit, osušíme a rozkrojíme na 2 – 3 cm proužky.
-
Osolíme z obou stran a opepříme. Slaninu a sýr nakrájíme na hranolky, dáme na rybu a zavineme do rolky. Zajistíme párátkem (nevadí, když z jedné strany vyčnívá sýr se slaninou).
-
Zapékací misku vymažeme máslem, vložíme závitky, posypeme posekanou petrželkou a pečeme v troubě (cca 20 min/200°C).
Poznámka od kuchařky
Hmotnost surovin berte opravdu s mírnou rezervou – nevážili jsme to, je to odhadem. :-/ A jak se říká – fantazii se meze nekladou. Klidně experimentujte. BTW, nám to chutnalo, sežrali jsme to komplet :-)))
Kuchař: Jitka a Vlastik