
Suroviny
4 porce
- uzené maso
- asi 1,5 l vody
- 1 neoloupaná cibule
- 4 neoloupané stroužky česneku
- drcený kmín
- 1 bujónová kostka (nemusí být)
- pepř
- 4 lžíce krupice
- 1 stonek naťové cibulky
- 2 vejce
Postup přípravy receptu
-
Uzené maso uvaříme ve vodě s přídavkem neoloupané cibule, nakrájené na čtvrtiny, neoloupaného hrubě pokrájeného česneku, drceného kmínu, pepře a bujónové kostky.
-
Uvařené maso vyndáme a odkrojíme z něj dva plátky, které nakrájíme na kostičky (větší část použijeme jinak).
-
Vývar přecedíme, uvedeme do varu, přidáme kostičky uzeného a kolečka zelené cibulky a do vroucího vsypeme krupici.
-
Uvaříme ji doměkka, polévku odstavíme z plotýnky a pomocí vidličky v ní rozkvedláme předem rozšlehaná vejce. Dochutíme solí a pepřem, případně tekutým polévkovým kořením.
Poznámka od kuchařky
Tato jednoduchá polévka tady ještě není, nebo jsem ji alespoň nenašla.
Vím, že se o ní říká, že není příliš zdravá, ale mně chutná od dětství; dokonce to byla jedna z prvních babiččiných polévek (spolu s kyselkou), které jsem vůbec „pozřela“ :-).









