
- reklama -
Suroviny
- 1 průměrný květák
- trochu oleje
- menší cibule
- 1 KL mleté červené papriky
- 1 rajče
- sušená paprika
- trochu vody
- sůl
- bujónová kostka (nemusí být)
- 100 ml zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Karfiol umyjeme, rozoberieme na menšie ružičky, hrubé časti odložíme napr. do zeleninovej polievky.
-
Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, po chvíli pridáme mletú červenú papriku, na drobno pokrájanú papriku a sparenú a olúpanú pokrájanú paradajku, osoolíme, podlejeme vodou, chvíľku dusíme.
-
Vložíme malé ružičky karfiolu a varíme do zmäknutia zeleniny. Ku koncu vlejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali 1 PL múky. Počas varenia sa snažíme čo najmenej a opatrne miešať pokrm.
Poznámka od kuchařky
Podávam obyčajne s prílohovými haluškami (polohrubá múka, vajce, voda) alebo s nejakou cestovinou.
Toto jedlo je rozšírené na juhu Slovenska.
Kuchař: magdalenka