Květák na smetaně

200
- reklama -

Suroviny

1 průměrný květák
trochu oleje
menší cibule
1 KL mleté červené papriky
1 rajče
sušená paprika
trochu vody
sůl
bujónová kostka (nemusí být)
100 ml zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Karfiol umyjeme, rozoberieme na menšie ružičky, hrubé časti odložíme napr. do zeleninovej polievky.

  2. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, po chvíli pridáme mletú červenú papriku, na drobno pokrájanú papriku a sparenú a olúpanú pokrájanú paradajku, osoolíme, podlejeme vodou, chvíľku dusíme.

  3. Vložíme malé ružičky karfiolu a varíme do zmäknutia zeleniny. Ku koncu vlejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali 1 PL múky. Počas varenia sa snažíme čo najmenej a opatrne miešať pokrm.

Poznámka od kuchařky

Podávam obyčajne s prílohovými haluškami (polohrubá múka, vajce, voda) alebo s nejakou cestovinou.

Toto jedlo je rozšírené na juhu Slovenska.