
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí prsní řízky
- 200 g brynzy
- 150 g anglické slaniny vcelku
- 2 stroužky česneku
- olej nebo máslo na opékání
- hladká mouka
- pár lžic smetany ke šlehání
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, lehce osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na každý plátek naneseme vrstvu brynzy, rozprostřeme ji (dobře to jde prsty) a posypeme kostičkami slaniny. Zabalíme do roládek a upevníme nití či párátky.
Opékáme na rozpáleném oleji nebo másle asi 15 minut ze všech stran. -
Opečené maso vyjmeme, výpek zasypeme lžící hladké mouky, zalijeme sklenkou vody, provaříme, dochutíme a přidáme několik lžic šlehačky.
Roládky nakrájíme na kolečka a podáváme podlité smetanovou šťávou.
Kuchařka: Eliza