Bačovská kuřecí roládka

58
- reklama -

Suroviny
4 porce

4 kuřecí prsní řízky
200 g brynzy
150 g anglické slaniny vcelku
2 stroužky česneku
olej nebo máslo na opékání
hladká mouka
pár lžic smetany ke šlehání
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, lehce osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Na každý plátek naneseme vrstvu brynzy, rozprostřeme ji (dobře to jde prsty) a posypeme kostičkami slaniny. Zabalíme do roládek a upevníme nití či párátky.
    Opékáme na rozpáleném oleji nebo másle asi 15 minut ze všech stran.

  2. Opečené maso vyjmeme, výpek zasypeme lžící hladké mouky, zalijeme sklenkou vody, provaříme, dochutíme a přidáme několik lžic šlehačky.
    Roládky nakrájíme na kolečka a podáváme podlité smetanovou šťávou.