
Suroviny
12 porcí
- TĚSTO:
- 3/4 hrnku ovesných vloček
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 3/4 hrnku hladké mouky
- 1 vejce
- 1 lžíce citronové kůry
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- PUDINKOVÝ KRÉM:
- 1/2 hrnku mléka
- 1 pudinkový prášek s vanilkovou nebo jogurtovou příchutí
- 1 vanilkový cukr
- 1 bílý jogurt
- POMERANČOVÉ ŽELÉ:
- 1/2 litru 100% pomerančového džusu
- 2 balíčky extra silné čiré (nebo žluté) želatiny
Postup přípravy receptu
-
TĚSTO: vejce vyšlehat s cukrem do pěny, přidat vločky, mléko, citronovou kůru, kakao a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
-
Zěsto nalít do vymazané dortové formy a zvolna péct při 150° C.
-
Nevyklápět a nechat ve formě vychladnout.
-
PUDINKOVÝ KRÉM: mléko osladit vanilkovým cukrem a pudink uvařit podle návodu.
-
Hotový pudink nechat vychladnout, ušlehat s jogurtem a rozetřít na korpus.
-
POMERANČOVÉ ŽELÉ: želatinu připravit podle návodu, jen místo vody použít pomerančový džus. Nalít na pudinkovou vrstvu a po vychladnutí dát celý koláč asi na 3
-
h do ledničky.
-
Hotový koláč „objet“ nožem a teprve potom odstranit boční díl formy.
-
Spodní díl nechat – poslouží i jako podnos.
Poznámka od kuchařky
Tento svěží křehoučký moučník funguje zároveň i jako osvědčený maskovací manévr, díky němuž si mnozí mužští ,,masožravci“ dají dobrovolně ovesné vločky 😉