
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 vepřové řízky
- 6 stroužků česneku
- 150-200 g tvrdého sýra
- 1/2 kelímku kysané smetany
- 1 lžička worchesteru
- gyros koření
- 1 lžička pikantní hořčice (třeba Dijon)
- 1 vejce
- strouhanka
- sůl
- olej
- petrželka
Postup přípravy receptu
-
Řízky si naklepeme, osolíme, posypeme gyrosem, pomatláme prolisovaným česnekem(na každý řízek 1 stroužek), dáme do misky a proléváme je olejem, dáme do ledničky alespoň na 2 hodiny, nejlepší je přes noc.
-
V jiné misce si uděláme směs z kysané smetany, vajíčka, 2 stroužků prolisovaného česneku, worcesteru, nasekanou petrželkou, hořčici a vše smícháme, event.dosolíme. Sýr si nastrouháme najemno, řízky v něm vyválíme, pak je namočíme do směsi, ještě trochu do sýra a nakonec ve strouhance.
-
Pečeme na grilovací pánvi s pár kapkami oleje, nebo klasicky jako řízky.
Poznámka od kuchařky
Prošla jsem si několik receptů, s každého něco vybrala a udělala jeden recept. Řízky sem pekla ve VYHRANÉ grilovací pánvi
Kuchařka: Bibinka