Ořechový cop

123
- reklama -

Suroviny

Těsto :
140 ml vody
60 g cukru
vanilkový cukr
50 g měkké Hery
2 žloutky
špetka soli
360 g hladké mouky
21 g droždí
Nádivka :
250 g ořechů
200 ml mléka
50 g mletých piškotů
1 – 2 lžíce rumu
50 g medu
50 g cukru
bílek

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté – sypké a zapneme program Těsto.

  2. Hotové propracujeme, vyválíme na obdélník, potřeme prochladlou náplní (dala jsem jí asi 2/3 – 3/4, zbytek mám v lednici, třeba na pár buchtiček). Vzniklému krátkému závinu uzavřeme konce a celý jej podélně rozřízneme a obě části zamotáme do copu.

  3. Tento cop pak můžeme nechat nakynout na plechu a potřený vejcem upéct ve vyhřáté troubě (vypadá nádherně) nebo – jako jsem udělala já – jej hned po zavinutí opatrně urovnat v pečící nádobě od pekárny, tam nechat nakynout a tam i upéct (program Pečení, stačí 40 minut).

Poznámka od kuchařky

Postup je vyčtený, těsto i náplň moje.

Pekla jsem včera odpoledne, krájeli jsme až dnes ráno (lépe se krájí) a těsto je i teď hebounké, lehké a pružné.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/