- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 kg čerstvých václavek
- 2 cibule
- olej nebo sádlo
- červená mletá paprika
- hladká mouka
- kmín
- sušené feferonky
- sůl
- zlatý hovězí bujón od Maggi
Postup přípravy receptu
-
Na oleji nebo sádle osmahneme cibule nakrájené nadrobno téměř do tmavěhněda.
-
Přisypeme mletou červenou papriku, krátce osmahneme a zalijeme vývarem nebo vodou.
-
Vložíme václavky/ pouze hlavičky, které necháme vcelku, jenom velké překrojíme napůl. Hodně zmenší svůj objem.
-
Přidáme špetku kmínu, sůl. bujón, a sušené pokrájené feferonky. Povaříme cca 20 min.
-
Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě krátce povaříme, až bude šťáva pěkně lesklá.
-
Podáváme s nakrájenou cibulí na měsíčky a knedlíkem.
Kuchařka: BILKOVAI