Kotlety s kapustičkami

72
- reklama -

Suroviny

4 hrubší plátky kotlety
sůl
pepř
sušený česnek
olej
hladká mouka
kapustičky – ružičkový kel – asi 150 g
200 ml smetany na vaření
Vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Do plátkov mäsa urobíme otvor – kapsu, osolíme, okoreníme, dáme trochu sušeného cesnaku.

  2. Do kapsy dáme ružičky kapusty (kelové), väčšie prekrojené, zopneme ihlou. Mäso obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji.

  3. Dáme na pekáč, do výpeku nalejeme smotanu, trochu Vegety, prevaríme, zalejeme mäso a pečieme pomaly pod alobalom v rúre, kým mäso nezmäkne, ku koncu alobal odstránime.

  4. Ak máme, môžeme posypať pred dopečením ešte aj syrom.

Poznámka od kuchařky

Servírujeme so zemiakovou kašou a dusenou mrkvou.