
- reklama -
Suroviny
- 4 hrubší plátky kotlety
- sůl
- pepř
- sušený česnek
- olej
- hladká mouka
- kapustičky – ružičkový kel – asi 150 g
- 200 ml smetany na vaření
- Vegeta
Postup přípravy receptu
-
Do plátkov mäsa urobíme otvor – kapsu, osolíme, okoreníme, dáme trochu sušeného cesnaku.
-
Do kapsy dáme ružičky kapusty (kelové), väčšie prekrojené, zopneme ihlou. Mäso obalíme v hladkej múke a opečieme na oleji.
-
Dáme na pekáč, do výpeku nalejeme smotanu, trochu Vegety, prevaríme, zalejeme mäso a pečieme pomaly pod alobalom v rúre, kým mäso nezmäkne, ku koncu alobal odstránime.
-
Ak máme, môžeme posypať pred dopečením ešte aj syrom.
Poznámka od kuchařky
Servírujeme so zemiakovou kašou a dusenou mrkvou.
Kuchař: magdalenka