Růžičková polévka s klobásou

56
- reklama -

Suroviny

500 g růžičkové kapusty
50 g masitá uzená slanina
100 g dobrá pikantní uzená klobása v případě nouze párky
sůl
pepř
majoránka
trochu česneku
asi 1,5 litru voda
250 ml zakysané smetany
hrst uvařených těstovin
Na jíšku:
máslo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme, prekrojíme, slaninu pokrájame a rozškvaríme, prihodíme ružičky, chvíľku prehadzujeme, zalejeme vývarom, povaríme.


    Zobrazit celý recept

  2. Pridáme kvalitnú klobásu pokrájanú na kolieska, dochutíme majoránkou, soľou a čiernym korením. Myslíme na to, že klobása býva slaná a korenená – opatrne. Zasmažíme trochou zásmažky z masla a múky.

  3. Zvlášť vyvaríme domáce široké rezance, ktoré vkladáme do polievky na tanieri.

  4. Kto nedietuje, si môže dovoliť pridať kyslú smotanu.

    Ak nemám klobásu, ale mám huby – sušené, varím s nimi.

Poznámka od kuchařky

Polievka je sýta a chutná, vznikla ako experiment z mojich obľúbených surovín.