
- reklama -
Suroviny
- 500 g růžičkové kapusty
- 50 g masitá uzená slanina
- 100 g dobrá pikantní uzená klobása v případě nouze párky
- sůl
- pepř
- majoránka
- trochu česneku
- asi 1,5 litru voda
- 250 ml zakysané smetany
- hrst uvařených těstovin
- Na jíšku:
- máslo
- hladká mouka
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky očistíme, prekrojíme, slaninu pokrájame a rozškvaríme, prihodíme ružičky, chvíľku prehadzujeme, zalejeme vývarom, povaríme.
-
Pridáme kvalitnú klobásu pokrájanú na kolieska, dochutíme majoránkou, soľou a čiernym korením. Myslíme na to, že klobása býva slaná a korenená – opatrne. Zasmažíme trochou zásmažky z masla a múky.
-
Zvlášť vyvaríme domáce široké rezance, ktoré vkladáme do polievky na tanieri.
-
Kto nedietuje, si môže dovoliť pridať kyslú smotanu.
Ak nemám klobásu, ale mám huby – sušené, varím s nimi.
Poznámka od kuchařky
Polievka je sýta a chutná, vznikla ako experiment z mojich obľúbených surovín.
Kuchař: magdalenka