
- reklama -
Suroviny
1 zavařovací sklenice(menší)
- 1 pivní sýr
- pivo světlé (10°)
- 1 menší cibule
- mletá červená paprika sladká
- kmín
- chilli koření
Postup přípravy receptu
-
Pivní sýr si nakrájíme na čtverečky a cibuli nadrobno. Do umyté sklenice dáme na dno cibuli,pak vrstvičku pokrájeného sýra, který posypeme kmínem, paprikou a chillim.
-
Vrstvy střídáme do vypotřebování surovin a zalijeme pivem tak, aby vše bylo zalité. Sklenice musí být naplněna do 2/3, jelikož sýr nabude na velikosti.
-
Zavíčkujeme, nebo dáme celofán s gumičku a necháme zrát při pokojové teplotě 3-4 dny (pokud to vydržíte).
Poznámka od kuchařky
Toto je recept mého manžela( já to nejím), ale je to silně chutné a chlapi to mají moc rádi!
Někde jsem četla něco podobného se syrečkama (tvarůžkama) a říká se tomu Kakánek. Nevím, jak je to s vůní, ale Pivní sýr je v pohodě.
Kuchařka: Bibinka