
- reklama -
Suroviny
- plátky tmavého chleba
- 250 g čerstvých žampionů
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 vejce
- sýr Brie
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř podle chuti
- olej
- máslo na potření chleba
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme světlou jíšku z másla a hladké mouky a necháme ji vystydnout.
-
Na oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli a přihodíme očištěné a na plátky pokrájené žampiony.
-
Po chvilce přidáme drcený kmín, rozetřený česnek, sůl a pepř.
-
Smažíme tak dlouho, dokud se nevypaří tekutina, kterou žampiony pustily.
-
Do zchladlé jíšky vmícháme vejce a žampionovou směs a řádně promícháme.
-
Každý plátek tmavého chleba potřeme slabou vrstvou másla a rozdělíme na ně žampionovou směs.
-
Na každý krajíček chleba dáme plátek sýru Brie a chleby vedle sebe naskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Zapékáme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů dokud sýr nezezlátne.
Poznámka od kuchařky
Můžeme doplnit čerstvou zeleninou, nebo zeleninovým salátem.
Kuchařka: dzungila