Pikantní kuřecí s dýní a cizrnou

42
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 menší dýně Hokaido (asi 500 g)
1 větší cibule
kousek čerstvého zázvoru
4 řízky z kuřecích prsou
400 g (plechovka) sterilovaných rajčat
400 g (plechovka) sterilované cizrny
2-3 lžičky harissy
cukru
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Dýni oloupeme, odstraníme semínka a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme na malinké kousíčky nakrájený oloupaný zázvor, maso a opékáme.


    Zobrazit celý recept

  2. Až maso zbělí, osolíme, opepříme, přidáme harissu, dýni, zalijeme rajčaty z konzervy a několika lžícemi vody, malinko přisladíme a zvolna dusíme, dokud dýně nezměkne.

  3. Ke konci vmícháme okapanou propláchnutou cizrnu a necháme prohřát. Dobré jsou k tomu těstoviny, rýže nebo jen čerstvá bagetka.

  4. Tentokrát jsem potřebovala zpracovat zbytek barevných paprik, tak jsem je nakrájela na proužky a dusila spolu s dýní.

Poznámka od kuchařky

Inspirace: časopis Apetit, listopad 2004, upraveno.